Les våre vanlige spørsmål eller kontakt oss under

Finn svaret ditt her – eller kontakt oss nedenfor. Vi er normalt raske til å svare!

Hvordan sender jeg prøven min? Når kommer testutstyret mitt?

Når ordren blir fullført, vil du motta en e-post med instruksjoner om hvordan du skal ta hårprøven. Kontroller at du angir riktig e-postadresse når du bestiller.

Legg 4–5 hårstrå i en konvolutt, og send det sammen med ferdig utfylt skjema (lenke til skjema).

Merk at vi ikke sender noe testutstyr eller lignende til kunden.

Kontroller at riktig porto blir betalt for raskere behandling.

Kan dere se om prøven min er kommet?

Vi har ingen elektronisk eller automatisk skanning av konvolutter, så vi kan ikke se om prøven din er ankommet før den blir analysert. Vi sender deg en e-post med testresultatene dine når hårprøven er analaysert, som er vanligvis innen 72 timer etter mottak av prøven din.

Når får jeg resultatene mine?

Alle resultater blir vanligvis sendt på e-post innen 72 timer etter laboratoriet vårt har mottatt prøven din. Vennligst kontakt oss hvis du ikke har mottatt rapporten din etter denne perioden. Enkelte ganger opplever vi at rapporene våres havner i søppelposten. I alle tilfeller vil vi hjelpe deg så godt vi kan.

Jeg er allergisk mot katter/hunder/nøtter osv. Hvorfor er det ikke inkludert rapporten min?

En allergi er kroppens immunsystem som reagerer på det som vanligvis er ansett som et ufarlig stoff, som pollen, mat, mugg, dyrepels, insekter, medisiner, eller husstøvmidd. Kroppen oppfatter dette stoffet som en «fare», og den produserer en passende respons med symptomer som vanligvis oppstår innen få minutter, men også så mye som to timer etter. Derimot er matintoleranse en vanskelighet med å fordøye enkelte matvarer og fysiske symptomer som oppstår timer eller dager senere.

Husk:
Allergi = raske symptomer
Intoleranse = symptomer som dukker opp senere

Alltid rådfør deg med lege eller annen kvalifisert helsepersonell hvis du har en medisinsk diagnose eller ved spørsmål vedrørende en medisinsk tilstand og/eller medisinske symptomer. Aldri avvis profesjonelle råd eller vent med å søke hjelp på grunn av noe du har lest på dette nettstedet eller basert på rapporten din.

Har du spesifikke spørsmål om testresultatene dine?

Still spørsmålet ditt i skjemaet nedenfor, så svarer vi deg så fort som mulig. Se også i våre vanlige spørsmål.

Åpningstider

Mandag–fredag: kl. 09–16

Vi gir kundestøtte fra UK, hvor laboratoriet vårt også befinner seg. Vi jobber med å ansette personell i USA, slik at vi kan gi bedre støtte til våre kunder.

Leter du etter mer informasjon?

Spør oss om våre produkter, leveringstid, spørsmål vedrørende ordren din, eller om metoden vår bak resultatene.

Vi svarer vanligvis 24 timer på hverdager.

For å holde kostnadene ned og kunne gi deg tjenester av høy kvalitet til en rimelig pris, så jobber vi så digitalt som mulig. Derfor foretrekker vi at du kontakter oss på kontaktskjemaet eller sender oss en  e-post til sales(a)healthdiagnosticslab.com.

FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hva er inkludert i testen min?
Testen inkluderer én intoleransetest, én test for ernæringsmangler, og én metalltest. Dine testresultater inneholder alle stoffer som viser 85 % og høyere. Etter å ha utført tusentalls tester, vet vi nå at 85 % er punktet der symptomer utvikles til en allergi eller intoleranse.
Hva skal jeg gjøre med testresultatene mine?
For å øke livskvaliteten din bør du – over en periode på 4–6 uker – fullstendig utelate ting i kostholdet ditt som kroppen din er intolerant mot. I løpet av denne tiden vil kroppen din få fred og ro til å reparere seg selv. Etter denne perioden kan du enten ta en ny test for å kontrollere at kroppen din er «klar», eller gradvis og i små mengder reintrodusere artiklene for å se om du får en reaksjon. Vi anbefaler at du følger våre kostholdsråd vedrørende dine eventuelle ernæringsmangler, slik at kroppen får næringen den trenger for å holde seg sunn og frisk.
Hvordan er testene deres i forhold til blodprøver?
Foruten å være ikke-invasiv og betydelig billigere, så kan ditt siste måltid påvirke resultatene i en blodprøve. Derimot har en hårprøve informasjonen lagret over en lengre tidsperiode og gjenspeiler en større tidsramme.
Hvordan tar jeg en hårprøve?
Den tryggeste måten å ta en hårprøve på, er å spørre en annen person til å hjelpe deg. Børst håret oppover for lettere tilgang til hårrøttene. Hold en liten mengde hår mellom tommel og pekefinger og klipp håret så tett inntil hodebunnen som du klarer (uten å skade deg selv). Bruk et speil hvis du ikke har noen som kan hjelpe deg.
Hvordan sender jeg hårprøven min?
Når ordren er fullført, vil du få instruksjoner tilsendt på e-post sammen med kvitteringen din (vi vil altså ikke sende en fysisk test). Klipp 4–5 hårstrå fra inntil hodebunnen din, legg dem i en konvolutt sammen med et ferdig utfylt skjema (instruksjoner blir tilsendt etter bestilling).
Håret mitt er farget. Vil dette påvirke resultatene?
Nei, vi tester sammensetningen av hårprøven, så hårfargen vil ikke påvirke testresultatene.
Hvor mye hår skal sende?
Bare noen få; 5 individuelle hårstrå. Vi trenger ikke hårklumper.
Hva er forskjellen mellom allergi, overfølsomhet, og intoleranse?
Det er en ganske stor forskjell mellom å være allergisk, intolerant, eller overfølsom overfor et stoff, men symptomene ligner ofte hverandre. For de som blir syke av kostholdet, kan det føles like ille. Djevelen omtales under mange navn, som noen sier. Våre testresultater vil belyse hvilke intoleranser du kan ha – med andre ord, hvilke ingredienser som skal unngås. En intoleranse kan passere etter en periode mens en allergi varer livet ut.
Kan barn ta testen?
Dessverre anbefaler vi ikke testen til barn under 5 år. Yngre barn har ennå ikke bygget opp sine toleransenivåer, og dette kan gi falske resultater i laboratoriet.
Kan dyr/kjæledyr ta testen?
Ja, det kan de. Dyr lider av lignende intoleranser som mennesker. Les mer og bestill en allergitest for dyr her.
Hvor blir prøvene testet?
Foreløpig blir testene utført i våre testsentre i UK og Australia. Vi vurderer også å åpne et senter i USA. Når hårprøvene er ankommet laboratoriet vårt, kan du forvente å få dine resultater innen 72 timer.
Hvordan kjøper jeg en intoleransetest fra dere?
Testene kan enkelt bestilles på nettsiden vår. Ikke nøl med å sende oss en e-post hvis du har ytterligere spørsmål.